Siste nytt
Går du i riktig retning? Det finnes flere fordeler ved å gå baklengs inn i alderdommen
Nei, det er ikke en spøk at det å gå baklengs kan gjøre godt for balansen, helsa – og alderdommen. Baklengsgåing har «trendet» på TikTok, og ny forskning viser at det kan ha noe for seg.
Fortsetter med Lunsjwebinar demens i 2025
Lunsjwebinarene i regi av Aldring og helse og Utviklingssentrene region Øst videreføres i 2025, med mål om å styrke kompetansen i tjenester på…
Angst og depresjon kan gjøre middelaldrende mer utsatt for demens senere i livet
Psykiske lidelser, som angst og depresjon, kan gi økt risiko for demens, viser ny forskning. Mens angst ser ut til å være en større risikofaktor…
Nytt Om aldring-foredrag: Behandling med ketamin viser lovende resultater for eldre med behandlingsresistent depresjon
– Ketamin kan være en effektiv behandling for eldre pasienter som ikke responderer på tradisjonelle depresjonsbehandlinger.
Nytt e-læringskurs om diabetes
Aldring og helse lanserer nå et nytt kurs. E-læringen gir kunnskap om diabetes hos eldre og bygger på fagprosedyren for diabetes i kommunale helse-…
Rapport om utredning av demens og kognitiv svikt: – Nå er det tid for handling
En fersk rapport viser hvordan demensutredning varierer betydelig i spesialisthelsetjenesten og i hvordan samarbeidet med kommunen organiseres. Nå…
Møteplass for mestring: – Gir trygghet og mot
Kurset Møteplass for mestring er for personer som har fått en demensdiagnose før de fyller 65 år, sammen med en nær pårørende. Det skal gi…
Husk Ger-IT tirsdag 21. januar!
Husk neste Ger-IT 21. januar fra klokken 12.00-12.45. Temaet denne gangen er “Eldre og suicidalitet», og underviser er Håkon Holvik Torgunrud, MD/PhD, spesialist i allmennmedisin og psykiatri, overlege ved Alderspsykiatrisk poliklinikk, Sørlandet sykehus, Arendal. Alle er velkommen til å delta. Bli med her: https://uio.zoom.us/j/65173457754
Forventet levealder: Tilbake på nivå med før pandemien
Forventet levealder for nyfødte i 2023 økte med 0,5 år for menn og 0,3 år for kvinner sammenlignet med 2022. Nå er den 81,4 år for menn og 84,6 år for kvinner. Dette er nesten det samme som i 2019. Forventet levealder er et mer nøyaktig mål på dødelighetsmønstre enn antall dødsfall, fordi det tar hensyn til både alders- og kjønnsfordelingen i befolkningen. Gjennomsnittsalder ved død for menn er 76,94 år og kvinner 81,90 år.