Siste nytt

Faren til Celine endret seg sakte, men sikkert

– Vi hadde hatt nytte av å treffe andre i samme situasjon, og å få mer informasjon og tilbud om samtaler fra helsepersonell tidligere i sykdomsforløpet, forteller Celine Haaland-Johansen i Aldring og helse til Pårørendealliansen. Faren hennes fikk demensdiagnosen frontotemporal demens da hun var ung. Hun forteller hun om hvordan faren endret seg, og lett ble sint. Det preget livet til Celine og resten av familien. Det anslås å være mellom 420.000-500.000 som blir pårørende allerede som barn.

Kan kunstig intelligens og VR gjøre demensomsorgen bedre?

Under Nordic VR-Forum på Hamarble det vist hvordan kunstig intelligens (KI) og virtual reality (VR) kan bidra til bedre demensomsorg. Making Views fagsjef Stig Ekeberg og Aldring og helses spesialrådgiver Signe Vea Tretteteig holdt foredrag om hvordan kunstig intelligens kan gi liv til virtuelle demenspasienter. Med bruk av kunstig intelligens, kan virtuelle pasienter føre en samtale i VR. Uansett hva man velger å snakke om vil de virtuelle pasientene gi relevante svar.

Les flere notiser

Utforsk våre nyttige sider

Våre forskningsartikler

Våre forskere er hoved- eller medforfattere på over 70 forskningsartikler hvert år. Her finner du en oversikt over alle artiklene, med sammendrag og lenke til publikasjonen.

Gå til forskningsartiklene
ABC-opplæring

ABC-opplæring er et kompetansehevende tiltak for ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester. Deltakerne får dokumentert kompetanse innen ett av fire områder.

Gå til ABC-opplæringen
Aldring og helse mener

Aldring og helse bidrar til å gi bedre grunnlag for å ta gode beslutninger, blant annet gjennom faglig-politiske innspill til høringer og i møter med beslutningstakere.

Gå til våre innspill