Siste nytt
Nytt e-læringskurs skal styrke legane sin kunnskap om demensutgreiing
– E-læringskurset er eit viktig steg for å sikre at legar har den nødvendige kompetansen til å møte utfordringane knytt til ei aldrande befolkning og aukande førekomst av demens, seier divisjonsdirektør Helen Brandstorp i Helsedirektoratet.
Framtidige helse- og omsorgsarbeidere reflekterte over hva som er viktig for pårørende
Hva trenger man som pårørende i møtet med helsepersonell? Og hvordan oppleves det å være ung pårørende? Dette var blant spørsmålene en gruppe…
Behandler fellestrekk ved psykiske lidelser hos eldre
Den typiske alderspsykiatriske pasienten er over 65 år og har både kroppslige plager og psykiske lidelser, eller kognitiv svikt. Nå tester forskere…
Alle trenger støtte i sorgen, også personer med utviklingshemming
Tone opplevde at søsteren Maria, som har utviklingshemming, fikk sterk støtte fra de ansatte i boligen og på dagsenteret da moren døde. – Jeg…
Geir Selbæk fikk Hjernerådets forskningspris 2025
Demensforsker, professor og forskningssjef Geir Selbæk er tildelt årets forskningspris fra Hjernerådet.
Pårørendeskole gir kunnskap og støtte til familier med demens
Pårørendeskole er et tilbud til pårørende til et familiemedlem eller en nær venn med demens. I Follo samarbeider seks kommuner.
De dyre sykdommene
Demens, hjerneslag og diabetes blir Norges dyreste sykdommer i årene som kommer. Livsstilsendringer og forebygging kan redusere risikoen for alle tre…
Ny bok om jus ved utredning og oppfølging av personer med demens
I denne nye boka kan du blant annet lese om samtykke og vurdering av samtykkekompetanse, taushetsplikt og unntak, hvem som regnes som pasientens nærmeste pårørende, og deres rettigheter, regler om fremtidsfullmakt, legalfullmakt og vergemål og praktiske tips til planlegging av fremtiden. Heftet er først og fremst rettet mot helsepersonell som jobber i demensomsorgen, men kan være aktuell også for andre interesserte. Jurist i Aldring og helse, Oda Vestby Hansen, er redaktør og forfatter
Vestre vil flere skal ta i bruk Digihelse
Digihelse er et digitalt verktøy som forbedrer kommunikasjonen mellom brukere, pårørende og hjemmetjenesten i kommunene. Helseminister Jan Christian Vestre oppfordrer flere kommuner til å ta i bruk løsningen, som allerede er implementert i over 120 kommuner. Digihelse gir brukerne bedre kontroll, økt trygghet og effektivitet. Løsningen sparer tid og reduserer administrasjon, samtidig som den gir pårørende mulighet til å følge med på besøk og endringer, uavhengig av avstand.